מאפיינים - אטומה, בעלת ברק עמום, מגע יבש וקצת אבני. מאוד יציבה - גלזורה שנותנת אפקט יבש.
צבע חום כהה מתכתי, כשהיא דקה צבעה שחור ובמקומות בהם היא מאוד עבה יש ניצנוצי ברונז זהב גבשושיים למגע.
לא הייתי קוראת לתרכובת זו גלזורה. זה בעצם המון מנגן עם קצת נחושת, שהוסיפו להם קאולין כדי לחבר אותם לחימר ולייצב אותם. זה מעין אנגוב עם אפקט מעניין.
בשל כמויות המנגן הגבוהות הזיגוג אינו מתאים לשימוש על כלי אוכל.
טמפרטורת שריפה 1220 מעלות צלסיוס, שריפת חשמל
מתכון לטסט של 100 גרם:
מנגן - 30 גרם
קאולין - 10 גרם
נחושת אוקסיד - 3.3 גרם
* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה