יום חמישי, 6 באוגוסט 2020

גלזורה ברונזה

 

מאפיינים: ברק מתכתי-עמום, אטומה, מגע משי. 

גוון ברונזה זהוב כשהיא עבה, כשהיא דקה הגוון נהיה חום ברוזה כהה.

נוזלת שהיא עבה, אבל לא 'רצה', כלומר גם שהיא נוזלת היא לא נופלת מהכלי.  

הבסיס שלה הוא חרסית מוצא, שזו חרסית 'מלוכלת' בברזל, צבעה לפני השריפה הוא צהבהב. יש בה קצת בולקלי שמייצב אותה, 10% מתיכים כדי ליצור מסה זכוכתית טובה וכמות רבה של תחמוצות שנותנות לה צבע וגם מהוות גורם מתיך בפני עצמן. 

יש בזיגוג זה כמות עצומה של מנגן - 33%, כך שהיא לא מומלצת לשימוש על כלי אוכל.    

טמפרטורת שריפה 1220 מעלות צלסיוס, שריפת אוקסידציה.

מתכון לטסט ל-100 גרם:

מוצא  - 44 ג'

בולקליי - 4 ג'

קוורץ - 4 ג'

גרסטלי בורט - 7 ג'

מנגן אוקסיד - 33 ג'

נחושת קרבונט - 4 ג'

קובלט קרבונט - 4 ג'



P - פורצלן
SM - חימר לבן
GG - חימר אפור
OX - אוקסידציה
R - רדוקציה
משולש+10 - טמפ' שריפה 1300 מעלות צלסיוס
משולש+6 - טמפ' שריפה 1220 מעלות צלסיוס

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

איך הכל התחיל

לפני חמש שנים סיימתי ללמוד במחלקה לעיצוב קרמי בבצלאל. תמיד עסקתי באומנות וכבר מגיל צעיר התאהבתי בחומר הקרמי, אבל את עולם הגלזורות הכרתי רק ...