מאפיינים: אטומה, ברק עמום, נוזלת, מגע משי.
צבע ברוזה זהוב כשהיא עבה, גוון שחור פחם כשהיא דקה.
יש במתכון שתי סוגי חרסיות 'מלוכלכות' בברזל, הפריטה והקוורץ הם בתפקיד יוצרי הזכוכית ויש גם מסה מאוד גדולה של תחמוצות, 50%, שנותנות צבע לגלזורה וגם מתפקדות כמתיך.
הגלזורה אינה מתאימה לכלי אוכל בשל כמות התחמוצות הרבה בה.
טמפרטורת שריפה 1180 - 1220 מעלות צלסיוס, שריפת אוקסידציה.
מתכון לטסט של 100 גרם:
מוצא - 30 ג'
פריטה בורקס - 20 ג'
נגב ס'5 - 10 ג'
קוורץ - 10 ג'
מנגן אוקסיד - 40 ג'
נחושת קרבונט - 8 ג'
קובלט קרבונט - 2 ג'
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה