יום שישי, 7 באוגוסט 2020

אנגוב/זיגוג שחור זהב ג'קרנדה

 


מאפיינים: אטומה, ברק עמום, נוזלת, מגע משי.

צבע ברוזה זהוב כשהיא עבה, גוון שחור פחם כשהיא דקה. 

יש במתכון שתי סוגי חרסיות 'מלוכלכות' בברזל, הפריטה והקוורץ הם בתפקיד יוצרי הזכוכית ויש גם מסה מאוד גדולה של תחמוצות, 50%, שנותנות צבע לגלזורה וגם מתפקדות כמתיך.

הגלזורה אינה מתאימה לכלי אוכל בשל כמות התחמוצות הרבה בה. 

טמפרטורת שריפה 1180 - 1220 מעלות צלסיוס, שריפת אוקסידציה.

מתכון לטסט של 100 גרם:

מוצא  - 30 ג'

פריטה בורקס - 20 ג'

נגב ס'5 - 10 ג'

קוורץ - 10 ג'

מנגן אוקסיד - 40 ג'

נחושת קרבונט - 8 ג'

קובלט קרבונט - 2 ג'


* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.



מקרא תמונה:

P - פורצלן
SM - חימר לבן
GG - חימר אפור
OX - אוקסידציה
R - רדוקציה
משולש+10 - טמפ' שריפה 1300 מעלות צלסיוס
משולש+6 - טמפ' שריפה 1220 מעלות צלסיוס

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

איך הכל התחיל

לפני חמש שנים סיימתי ללמוד במחלקה לעיצוב קרמי בבצלאל. תמיד עסקתי באומנות וכבר מגיל צעיר התאהבתי בחומר הקרמי, אבל את עולם הגלזורות הכרתי רק ...