יום רביעי, 2 בספטמבר 2020

גלזורה זהב

 


מאפיינים - אטומה, לא מבריקה, מגע אבני,  גלזורה מתקצרת.

צבע שחור מט מתכת,

אני לא יודעת מדוע הגלזורה מתקצרת, אולי בשל כמות החרסית הגבוה. אפשר לנסות לעשות ניסיונות ולהעלות את כמות הפריטה ואת כמות המנגן.

הגלזורה קצת מזכירה לי במאפיינים שלה זיגוגים עם סיליקון קרביד שרותחים. בכל מקרה היא בעלת טקסטורה מעניינת ושווה לזכור אותה.

 טמפרטורת שריפה 1220 מעלות צלסיוס, שריפת חשמל 

מתכון לטסט של 100 גרם:

בולקליי - 5 ג'

קוורץ - 5 ג'

חרסית שוקולד - 60 ג'

פריטה 3134 - 10 ג'

מנגן אוקסיד - 5 ג'

נחושת קרבונט - 5 ג'

קובלט קרבונט - 5 ג'

* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.



                                                                        מקרא תמונה:
P - פורצלן
SM - חימר לבן
GG - חימר אפור
OX - אוקסידציה
R - רדוקציה
משולש+10 - טמפ' שריפה 1300 מעלות צלסיוס
משולש+6 - טמפ' שריפה 1220 מעלות צלסיוס

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

איך הכל התחיל

לפני חמש שנים סיימתי ללמוד במחלקה לעיצוב קרמי בבצלאל. תמיד עסקתי באומנות וכבר מגיל צעיר התאהבתי בחומר הקרמי, אבל את עולם הגלזורות הכרתי רק ...