מאפיינים: אטומה, מבריקה, יציבה, זיגוג אפקטים.
צבע - אדום ברזל עם כתמים חומים ואדומים, מזכירה ברזל חלוד.
סיבות לאופי הזיגוג: שימו לב שהמתכון מאוד דומה לגלזורה אדום כתום והשוני העיקרי הוא כמות הברזל שגדלה ב2% והוספת פריטה לתרכובת. ולכן התוצאה הויזואלית מאוד דומה.
כבר בתחילת הזיגוג אנחנו רואים כמות גדולה של פלדספר אשלגני שהוא מתיך ראשי שנותן לזיגוגים אופי מט. הבנטוניט והקאולין נותנים צמיגות טובה לזיגוג ולכן אין לו נטיה לנזילות. גם הטלק יכול לתת אופי מט לזיגוג. הליטיום והבון אש הם מתיכים חזקים, והבון אש גורם להופעת הבועיות הצבעוניות בתוך הזיגוג וכך מתקבלת גלזורת אפקטים שיש בה כמה מופעים שונים. לגוון האדמדם אחראי הברזל שנמצא בכמות של יותר מ-11%. תוספת הפירטה במתכון היא ככל הנראה כדי להגביר את הברק של הזיגוג.
טמפרטורת שריפה 1220 מעלות צלסיוס, שריפת אוקסידציה.
מתכון לטסט של 100 גרם:
פלדפסר אשלגני - 47 גרם
טלק - 17 גרם
קוורץ - 12 גרם
קאולין - 4 גרם
בנטוניט - 2 גרם
ליטיום - 4 גרם
ברזל אדום - 14 גרם
בון אש - 15 גרם
פריטה 3134 - 10 גרם
* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה