יום שבת, 19 בספטמבר 2020

גלזורה אדום כתום


מאפיינים: גלזורה אטומה, מבריקה, יציבה, זיגוג אפקטים

צבע -  חום אדום כתום. מעין חום עם ניצונוצים אדומים, מזכירה קצת ברזל חלוד. כשהיא עבה היא נהיית יותר בהירה.

 חימרים בצבעים שונים לא משפיעים על צבעו הסופי של הזיגוג. 

סיבות לאופי הזיגוג: כבר בתחילת הזיגוג אנחנו רואים כמות גדולה של פלדספר אשלגני שהוא מתיך ראשי שנותן לזיגוגים אופי מט. הבנטוניט והקאולין נותנים צמיגות טובה לזיגוג ולכן אין לו נטיה לנזילות. גם הטלק יכול לתת אופי מט לזיגוג. הליטיום והבון אש הם מתיכים חזקים, והבון אש גורם להופעת הבועיות הצבעוניות בתוך הזיגוג וכך מתקבלת גלזורת אפקטים שיש בה כמה מופעים שונים. לגוון האדמדם אחראי הברזל שנמצא בכמות של יותר מ-11%.

טמפרטורת שריפה 1220 מעלות צלסיוס, שריפת אוקסידציה.

 מתכון לטסט של 100 גרם:

פלדפסר אשלגני -46.7 גרם

טלק - 16.9 גרם

קוורץ - 11.4 גרם

קאולין - 4 גרם

בנטוניט - 2 גרם

ליטיום - 4 גרם

בון אש - 15 גרם

ברזל אדום - 11.5 גרם

לכמות של קילו גלזורה הכפילו את הכמויות פי 10.

* מזכירה שכל גלזורה יוצאת אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.



 מקרא תמונה:
P - פורצלן
SM - חימר לבן
GG - חימר אפור
OX - אוקסידציה
R - רדוקציה
משולש+10 - טמפ' שריפה 1300 מעלות צלסיוס
משולש+6 - טמפ' שריפה 1220 מעלות צלסיוס

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

איך הכל התחיל

לפני חמש שנים סיימתי ללמוד במחלקה לעיצוב קרמי בבצלאל. תמיד עסקתי באומנות וכבר מגיל צעיר התאהבתי בחומר הקרמי, אבל את עולם הגלזורות הכרתי רק ...