מאפיינים - אטומה, מבריקה, יציבה, זיגוג
אפקטים
צבע - כשהיא דקה חום-אפור-סגול,
כשהיא עבה טורקיז כהה עם קריסטלים תכולים אפורים
השילוב בין הכרום לקובלט אוקסיד יוצרים טורקיז כהה. כשהגלזורה דקה אנו רואים בעיקר את הגוון החום שנוצר בעקבות נוכחות גבוהה של מוצא במתכון. כזכור, מוצא היא חרסית מלוכלכת בברזל. הכרום נמצא בכמות גבוה ויחד עם קובלט ולכן לא נוצר גוון וורוד כמו שקורה לעיתים במפגש בין בדיל לכרום.
כמו כן זו גלזורה מבריקה בשל שימוש בפריטה 6004 כמתיך עיקרי. והיא אטומה בגלל נוכחות הבדיל והמוצא במתכון.
* זאת גלזורה שיאיר לוי יצר במהלך שיעור טכנולוגיה בבצלאל. אלישבע רבין, המורה לטכנולוגיה קרמית, נתנה לנו נוסחא של יחסים בין מתיכים ראשיים, משניים, אוטמים ויוצרי זכוכית. ואנחנו בחרנו באילו חומרים להשתמש ובאיזה אחוזים לשלב אותם במתכון ולאחר מכן בדקנו אותו גם עם צובענים. יאיר לקח נוסחא קיימת של גלזורה כתום טורקיז דקלה והפשיט אותה מהצובענים שלה. הוא בחר דווקא במתכון זה כי הוא רצה להשיג אפקט של גלזורה משחקת. כלומר, גלזורה שמשנה את צבעה לפי עובי שכבת הזיגוג.
הבדיל מהווה פה חלק מהבסיס ולא נחשב כצובען. הוא אוטם את הגלזורה ומעניק לה איכות משית. יאיר הקטין את כמות הבדיל במתכון מ10% ל5% כדי לחסוך בעלויות כלכליות.
מתכון לטסט של 100 גרם:
קוורץ-20 ג'
פריטה בורקס 6004- 30 ג'
בנטוניט-2 ג'
מוצא-30 ג'
בדיל -5 ג'
קובלט אוקסיד-1 ג'
כרום-1 ג'
להכנת קילו גלזורה יש להכפיל כל חומר פי 10.
* מזכירה שכל גלזורה יוצאת
אחרת לכל קרמיקאי. כך שתמיד כדי להכין טסט של 100 גרם מגלזורה שמוצאת חן בעיניכן
ולשרוף אותו אצלכן בתנור. ורק לאחר שראיתן את התוצר והוא יצא יפה לדעתכן, אז ורק
אז להכין דלי של כמה ליטרים ממנה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה